TERVETULOA TYHJÄNSOUTAJAN SEURAAN

Tyhjänsoutaja, kalaväärti väylänvarresta kirjoittaa elämänkulusta lohijoen rannalla, asiaa kalastuksesta ja kalastuksen vierestä, siis pieniä tärkeitä asioita. Tervetuloa seuraamaan tunturipurojen solinaa ja lohijokien pauhuja. Ei sovi tosikoille!

keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Kesää ja kärpäsiä kohti!

Niin lähti jäät järvestä. Vielä alkuviikosta järvessä oli jääkansi, mutta nyt on järvi vapaa ja sula. Se merkitsee sitä, että siikaverkot piti käydä heti heittämässä. Kohta on tarjolla tuoretta siikaa, ainakin siinä toivossa tässä eletään.

Meillä alkoi täällä yötön yö. Aurinko laskee seuraavan kerran joskus heinäkuun puolessa välissä. Nyt on valoa touhuta ja hommata. Samalla alkoi kesälomakin, joten valosta voi nyt nauttia.

Seuraavat pari viikkoa pyydetään tulvasiikaa ja sen jälkeen alamme pikku hiljaa valmistautua lohenpyyntiin. Ensimmäisiä lohikuulumisia on tullut jo Ruotsin puolelta Jokkfallista, joten lohikuume alkaa hiljalleen nousta. Matkakoskelta kun alkaa tulla puheluita, niin silloin on aika alkaa täälläkin terotella koukkuja. Kiirettä ei vielä silloinkaan ole, sillä Pellon kuulumiset on vielä odotettava. Kun Pellosta kuuluu kummia, on meillä vielä viikko aikaa. Jotkut häthäisimmät alkavat jo silloin soutamaan, mutta tyhjää saavat soutaa. Net on vissiin niitä tyhjänsoutajia. Juhannus on normaalisti se aika, jolloin lohet ovat jo varmasti täällä. Ensimmäiset meritaimenet tulevat siinä kesäkuun toisen viikon alussa, mutta niitähän ei saa enää kuin ihailla.

Talven pimeinä iltoina valmistui JA-lohivene. Se on vielä hiomista ja färiä vaille valmis yhden hengen vene. Stragetiset mitat ovat 520cm ja 107cm. Ei tartte rekisterikilpien kanssa värkätä. Saavat tarkastajat hommia, kun joutuvat sitä mittomaan ja pohtimaan. Nyt on sitten ihmiset viimeiset ajat tervata venheet, jos haluatte tänä kesänä vesille. Minun Tenolainenkin sai jo viikko sitten tervansa suojaksi.



 
 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti