TERVETULOA TYHJÄNSOUTAJAN SEURAAN

Tyhjänsoutaja, kalaväärti väylänvarresta kirjoittaa elämänkulusta lohijoen rannalla, asiaa kalastuksesta ja kalastuksen vierestä, siis pieniä tärkeitä asioita. Tervetuloa seuraamaan tunturipurojen solinaa ja lohijokien pauhuja. Ei sovi tosikoille!

sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Lohta on nyt joessa!

Sateinen mutta onneksi vähäluminen kesäkuu on kohta ohi. Ja se tarkoittaa sitä, että tämä soutaja lähtee perinteiselle kalareissulle vielä pohjoisemmaksi. Se ei tarkoita sitä, etteikö meän Väylässä olisi lohta, mutta perinteitä on vaalittava ja Tenolle lähdettävä. Lohta on tullut ajankohtaan nähden kohtalaisen hyvin. Siellä on mukava nyt soudella, kun ei sääsket häiritse eikä aurinko lämmitä.  Itse en ole vielä soutamaan joutanut, mutta tutuille on lohta veneeseen noussut. Vesi on laskussa ja harrit maikkuu.  Eilen olivat väylän rannassa harrit hyvin syönnillä.  Meän 5-v kalamies sai perholetkalla 20 otettavaa harria rannalta. Parhaiten harrit ottivat vihreään perhoon. 

Harjujärvellä oli juhannuksena avajaiset ja kalaa tulee hyvin. Samainen 5-vuotias harrinkalastaja on saanut jo kuusi kirjolohta.

Muoniossa järjestettiin alkukesästä kaksi haukikisaa. Utkuhauki oli Utkujärvellä ja Jierishauki uisteltiin Jerisjärvellä. Haukikisoista innostuneena eräs kalastaja tilasi minulta haukiuistimen, joka muistuttaa pikku siikaa. Ja alla on kuva tuloksesta.

Haukiuistin

Äijäkosken kuohuja


Kalan väsytystä Harjujärvellä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti