TERVETULOA TYHJÄNSOUTAJAN SEURAAN

Tyhjänsoutaja, kalaväärti väylänvarresta kirjoittaa elämänkulusta lohijoen rannalla, asiaa kalastuksesta ja kalastuksen vierestä, siis pieniä tärkeitä asioita. Tervetuloa seuraamaan tunturipurojen solinaa ja lohijokien pauhuja. Ei sovi tosikoille!

tiistai 6. toukokuuta 2014

Elämää pohjoiskalotilla!

Kevät on kiireistä aikaa täällä pohjoisessa. No taitaa se olla siellä etelässäkin. Mutta siellähän on aina kiire. Valoisa aika lisääntyy täällä päivä päivältä, eikä pimeys enää häiritse meitä. Saamme nauttia auringon säteistä pitkälle iltaan ja yön pimeys on vain kaukainen muisto kylmästä talvesta. Nyt on valoa ja lämpöä istua pilkillä.

Turistit ovat jättäneet Lapin ja saamme olla täällä ihan rauhassa nauttimassa kauden parhaimmista keleistä. Hiihtoladut ja laskettelurinteet ammottavat tyhjyyttään vaikka kelit ovat mitä parhaimmat. Järvillä voi vielä pilkkiä ongelmitta, mutta Väylä on jo paikoin sula. Sinne ei ole enää asiaa. Joten tervetuloa nauttimaan vielä puhtaan valkoisesta lumesta. Sitä nimittäin riittää!

Viikonloppuna kävin perinteisesti Kilpisjärvellä vain kaksi kalaa- pilkkikisoissa. Toissa vuonnahan mulla kävi tuuri ja voitin sunnuntain pääkilpailun. Tänä vuonna sää oli sunnuntaina aivan mahtava. Aurinko paistoi ja mieli oli korkealla. Mutta hiljaista oli minun pilkin ympärillä. Kisan voittokala ja kakkossija sen sijaan tulivat melkein vierestäni. Onnea vain kalan saaneille! Hieno suoritus kaikilta.

Haukiverkot nostettiin pois huhtikuun viimeisellä viikolla ja seuraavan kerran maistan haukea vasta ensi marraskuussa. Nyt keskitytään ahvenen pilkintään. Rautupilkillä olen käynyt työn puolesta muutaman kerran käsivarren tuntureilla ja Norjan puolella omatoimimatkalla kerran. Vielä olisi tarkoitus viedä vaimo äitienpäivänä tunturiin pilkille, jos vain ilmat sen sallivat. Tuiskussa mie en sinne lähde. Eikä se rautu huonolla ilmalla syö tai mie en ainakaan silloin jäälle mene eli en tiijä syökö vai ei. Minun pilkkiä ne ei kuitenkaan syö, kun pilkki on silloin kämpässä.

Kilpisjärveltä 4.5.2014 Vain kaksi kala- pilkkikilpailu
 
 

 

Ja lopuksi vielä pilkkireissujen maisemia

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti