TERVETULOA TYHJÄNSOUTAJAN SEURAAN

Tyhjänsoutaja, kalaväärti väylänvarresta kirjoittaa elämänkulusta lohijoen rannalla, asiaa kalastuksesta ja kalastuksen vierestä, siis pieniä tärkeitä asioita. Tervetuloa seuraamaan tunturipurojen solinaa ja lohijokien pauhuja. Ei sovi tosikoille!

torstai 7. tammikuuta 2016

Kesää kohti

Kyllä täällä tarkenee. Pakkasmittarista loppui asteikko ja radio sanoi, että asumme Suomen kylmimmässä paikassa eli Muoniossa, jossa mitattiin viime yönä melkein -42C  pakkasta. Virallisesti se oli vissiin -41.2C. Verkoille ei ole haluttanut jostain syystä viime päivinä lähteä, mutta huomenna on jo mentävä. Lupasi sen verran lauhtuvan, että voisi yrittää avannolle verkkoja kokemaan. Siis huom yritän lähteä, se on sitten eri asia käynnistyykö kelkka ja lähteekö kaveri matkaan.

Pakkasessa on se hyvä puoli, että tulee puuhasteltua sisällä. Muutamia vaappuja ja perhoja on valmistunut sekä tietenki lohilappuja olen naputellut. Ensi kesänä niitä olisi tarkoitus kokeilla Väylällä, Tenolla ja Namsenilla.

Ennen pakkasia innostuin laittamaan mateenkoukut, mutta otin ne pois, kun pakkanen näytti nousevan huikeisiin lukemiin. Verkot saa olla jään alla ainakin huomiseen. Tänään tuli oltua töiden puolesta jo ihan riittävästi kirpakassa ulkoilmassa.

Nyt on kaamos taittunut ja aurinkokin pitäisi jo näkyä jonkun vaaran päältä. Tästä sitä mennään kesää kohti. Vanha vuosi on jäänyt taakse ja uusi vuosi on otettu vastaan. Joukuusikin on jo poltettu ja piparit syöty.



 
 
 
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Moi. Upeita vaappuja ylempänä ja perhoja. Oletkos saanut noilla vieheillä hyvin kalaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kyllä ne ovat hyvin lohille kelvanneet.

      Poista