TERVETULOA TYHJÄNSOUTAJAN SEURAAN

Tyhjänsoutaja, kalaväärti väylänvarresta kirjoittaa elämänkulusta lohijoen rannalla, asiaa kalastuksesta ja kalastuksen vierestä, siis pieniä tärkeitä asioita. Tervetuloa seuraamaan tunturipurojen solinaa ja lohijokien pauhuja. Ei sovi tosikoille!

keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Kalahommia

Kevät on edennyt vauhdilla ja kalastuspuuhat ovat pitäneet miehen kiireisenä. Täällä on vielä hyvät kelit kulkea jäällä. Juuri mittasin ja järvessä oli vielä puolimetriä teräsjäätä. Perinteisesti äitien päivään mennessä otamme jääverkot pois, jolloin jää alkaa jo haprastua aika vauhdilla. Olemme pyytäneet haukia verkoilla koko talven ja aivan hyvin on kalaa tullut. Nyt viime metreillä vaihdoimme verkot pienemmiksi ja saimme komeita ahvenia. Kävin myös lasten kanssa Norjan puolella rauturetkellä ja saalis oli tällä kertaa hyvä. Oli kuun asento oikea.





Rautupilkillä olen käynyt muutaman kerran. Tänä vuonna saimme superhyvän saaliin lasten kanssa. Pilkimme pari päivää ja saimme 300 rautua. Suurimmat raudut olivat hiukan päälle kilon eli semmoisia sopivan kokoisia suolakaloja. Nyt odotellaan sesongin vaihtumista. Eli kohta laitetaan moottorikelkat latoon ja veneet otetaan ulos odottamaan tervausta.



 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti