TERVETULOA TYHJÄNSOUTAJAN SEURAAN

Tyhjänsoutaja, kalaväärti väylänvarresta kirjoittaa elämänkulusta lohijoen rannalla, asiaa kalastuksesta ja kalastuksen vierestä, siis pieniä tärkeitä asioita. Tervetuloa seuraamaan tunturipurojen solinaa ja lohijokien pauhuja. Ei sovi tosikoille!

sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Äitienpäiväpilkillä

Minulla on ollut tapana päättää talvikalastuskausi äitienpäivään. Näillä korkeuksilla yleensä viimeiset päivät liikkua turvallisesti jäällä päättyy äitienpäivän tienoilla ja niin kävi tänäkin vuonna.

Olimme perheen kanssa perinteisesti äitienpäiväpilkillä Käsivarren erämaa alueella. Menomatka taittui sumussa ja pilvessä. Kalastuspäivät olivat sateisia ja tuulisia. Paluumatkalle jouduimme lähtemään keskellä yötä, jotta pääsisimme turvallisesti ja ajoissa tienlaitaan. Keli huononi nopeasti. Matkalle sattui n. 10km osuus tuntureilla, jossa myrskysi oikein kunnolla. Sai taas pitkästä aikaa tuntea, miltä tuntuu, kun tuulee 40m/s ja lumi lentää vaakatasossa. Näkyvyys oli hetkittäin nolla ja reitillä pysyminen teetti  töitä. Pääsimme onneksi ilman haavereita vähän alemmaksi ja tuuli laantui inhimillisiin lukemiin. Vaikka ilmat eivät suosineet meitä tällä reissulla, saimme kuitenkin kalaa ihan riittävästi.

Näihin kuviin ja tunnelmiin on hyvä päättää talvikalastuskausi. Nyt siirrymme tulvasiian pyyntiin ja lohiveneiden tervauspuuhiin.



 

 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti