TERVETULOA TYHJÄNSOUTAJAN SEURAAN

Tyhjänsoutaja, kalaväärti väylänvarresta kirjoittaa elämänkulusta lohijoen rannalla, asiaa kalastuksesta ja kalastuksen vierestä, siis pieniä tärkeitä asioita. Tervetuloa seuraamaan tunturipurojen solinaa ja lohijokien pauhuja. Ei sovi tosikoille!

perjantai 1. heinäkuuta 2011

Huippumaisemat ja kalat


Nyt on reissu tehty ja pakastimessa on jäämerenlohta. Saimme monen kokoista kalaa, titeistä kymppikiloisiin. Kaikki tulivat omatekoisilla perhoilla ja sai niillä muutki kuin me. Ilmat vaihtelivat sateesta helteeseen. Loppuviikosta tuli heikosti kalaa ja keskityimme enemmän pitämään valehtelijoitten klupia yllä ja rupattelemaan vanhojen kalaväärtien kanssa, joita tapaamme joka vuosi samassa paikassa. Paikka ja vuoden aika on aina sama, vain vuosi ja ottiperhonväri vaihtuu. Tällä kertaa klupilaisilla oli ihmettelemistä kun kerroimme tuplatärpistä, joista molemmat kalat tulivat veneeseen asti. On sitä joillaki hulluntuuria vai olikohan se sittenkään tuuria. Siinä oli monilla ihmettelemistä.

Yksi päivä meni perhokalastaen rannalta pyssyjoela. Saalista emme saaneet meidän kalastustaidoilla, mutta uusia tuttavuuksia kylläkin. Taisimme olla aika nähtävyys perhokalastusvarusteet päällä. Niitä ne lohetkin varmasti säikähtivät ja uivat meitä pakoon. Tutustuimme paikalliseen saamelaismieheen, joka kutsui meidät kalastamaan hänen poolilleen. Siellä kokeilimme taitojamme tuloksetta. Me kuulemma erotuimme niin suuresti pitkänhuiskeista etelänperhokalastajista pätäkkäolemuksella, joten hän uskalsi tulla meitä puhuttelemaan. Ja hyvä niin saimme kutsun tulla uudestaankin.

Kiitokset kaikille mukana olleille. Ensi vuonna tapaamme taas samoissa merkeissä kolmostärppiä ootellessa.
-Jani-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti