TERVETULOA TYHJÄNSOUTAJAN SEURAAN

Tyhjänsoutaja, kalaväärti väylänvarresta kirjoittaa elämänkulusta lohijoen rannalla, asiaa kalastuksesta ja kalastuksen vierestä, siis pieniä tärkeitä asioita. Tervetuloa seuraamaan tunturipurojen solinaa ja lohijokien pauhuja. Ei sovi tosikoille!

torstai 14. heinäkuuta 2011

Hintulia, suukopua ja lohta

Kävin parin päivän pikareissun Tenolla. Saaliiksi kaksi kalaa ja viisi tärppiä. Meinas etelänmies tulla neuvomhaan jänkhältä tulleita miten pittää soutaa, mutta itte herra jäi kalatta ja meile tuli jokunen. Katheus vei kalat sen herran siimoista. Mutta oli se meiläki hintulia koukuissa. Onneksi ei kaikissa koukuissa ja pari saima ylös. Yksi kävi kattomassa jo venheen vieressä, muttei halunu meän venheesseen nousta. Taisivat olla aika ynseällä päällä. Yhen kalan saima ketuille, ko puolikuollu kala kellu joessa. Siinä oli niin hieno ottiperho, että otima taltheen. Tuntumerkkejä vastaan saapi sen lunastaa.

Tänhään tehin yhen tähen suolalohta siis vain minun tähen. Laitoin siihen mausteeksi yhen tähen jallua ja pikkusen sokkeria sekä tieten suolaa ja tilliä. Yön yli kala paperikääreeseen  jääkaappiin ja sitten aamula nautitaan ruisleivän päällä hyvän seuran kera. Kannattaa kokkeilla. Jos ei ole hyvvää seuraa niin saattaa se maistua yksinki.

-Jani-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti