TERVETULOA TYHJÄNSOUTAJAN SEURAAN

Tyhjänsoutaja, kalaväärti väylänvarresta kirjoittaa elämänkulusta lohijoen rannalla, asiaa kalastuksesta ja kalastuksen vierestä, siis pieniä tärkeitä asioita. Tervetuloa seuraamaan tunturipurojen solinaa ja lohijokien pauhuja. Ei sovi tosikoille!

sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Lusikoita ja perhosia

Viikonloppu meni hopeatyökurssilla. Monta työtä ei arvannu tehä, kun hopean hinta oli noussu niin korkealle. 1gramma hopeaa maksaa nyt 1,22e, kun se viime syksynä maksoi reilusti alta euron. Muutaman lusikan tehin sekä lohille että sokerille. Lohiuistimiin en raaskiunu tehä kuin yhen hopearaidan. Kuvassa olevassa uistimessa on kolmea eri väriä, kupari, hopea ja messinki. Ei pitäs olla väristä kiinni lohen saanti tällä uistimella, kun sisäpuolella on vielä asiaankuuluva punamaalaus. Halukkaat voivat huutaa sitä huutonetissä, kunhan saan sen sinne ilmotettua. Seurailkaa tilannetta. Sokkerilusikka on täyttä hopeaa ja en kyllä tiijä käykö meillä koskaan niin hienoja vieraita, että tuon lusikan sais käythöön.
Perhot ovat ihan yhen illan inspiraation tulosta. Värit ovat tuttuja Tenonvärejä menneiltä vuosilta. Huomena mie lähen kelkkailemaan kohti pohjosta. Takasin tulen, kun mittarissa on vähintään 650km. Se pitäs täyttyä perjantaihin mennessä, jos kalusto kestää. Nykyaikana seki pittää ottaa huomihoon, että välile saattapi jäähä. Mutta toivoma että olen taas ensi viikonloppuna kotikenturalla pitämässä huolta katraasta. Nyt ne on viikon valtoimenhaan.
-Jani-

1 kommentti: