TERVETULOA TYHJÄNSOUTAJAN SEURAAN

Tyhjänsoutaja, kalaväärti väylänvarresta kirjoittaa elämänkulusta lohijoen rannalla, asiaa kalastuksesta ja kalastuksen vierestä, siis pieniä tärkeitä asioita. Tervetuloa seuraamaan tunturipurojen solinaa ja lohijokien pauhuja. Ei sovi tosikoille!

maanantai 11. lokakuuta 2010

Wanha iiläinen jokivene

Tämmösen venheen löysin tuolta kalareissulta ryteiköstä ja omistajakin onnekseni myös selvisi. Hän suostui siitä luopumaan sopuhintaan ja naapurin kanssa päätimä venheen kunnostaa. Omistajan mukaan se on vanha iijokilainen lohivene. Ens kesänä met hämmästytämmä muita lohimiehiä tällä hulppean kokoisella venheellä, jolla on mittaa rapeat neljä metriä. Saa nähä jouvumako soutamhaan tyhjää. Vaimoja met emmä tuohon venheesseen huoli koska sinne ei taija mahtua ko yks ukko kerrala. Kaikki puuosat on uusittava ja teljut tehtävä. Lasikuitu on kuitenki hyvässä kunnossa. Samala reissula tuli myös jokunen kala verkoista. Saapi taas muutaman päivän maistella tuoretta kalaa.
-Jani-

2 kommenttia:

  1. Sus siunakkhoon.Luin ensin, että iällinen. Ota kuiten ennen vesille lähtöä kahet liivit ja parempi vakkuutus, kun sulle kläppiäki on siunaantunu

    VastaaPoista
  2. Pittää ensi kesänä testata, kelluuko koko kapistus. Muuten häätyy hommata iso äyskäri jotta pyssyy pinnala eikä painu Saitajokusuussa samhaan kuophaan lohen kanssa.

    VastaaPoista