TERVETULOA TYHJÄNSOUTAJAN SEURAAN

Tyhjänsoutaja, kalaväärti väylänvarresta kirjoittaa elämänkulusta lohijoen rannalla, asiaa kalastuksesta ja kalastuksen vierestä, siis pieniä tärkeitä asioita. Tervetuloa seuraamaan tunturipurojen solinaa ja lohijokien pauhuja. Ei sovi tosikoille!

torstai 15. heinäkuuta 2010

Reissu Raportti Tenolta
















Kotiuduin reissusta hyvillä mielin. Saalista tuli niin soutamalla kuin aloittelijan onnella perhovavalla heittämällä. Tuli sählättyä ja muutama lohi karkuutettiin, mutta sen korjasi perhovavalla rannalta saatu pikkulohi. Kalan sain tietenki omalla perholla ja omalla omintakeisella heittotyylillä, sitä kun ei tule verrata oppikirjojen oppeihin. Mutta perhohan pyytää silloin kun se on veessä. Joku kyllä lupasi pitää mulle pientä perhokalastuskurssia, mutta aika ei semmoseen nyt riittäny. Kyllä siellä joillaki oli hauskaa kattoa minun perhostelua. No häätyyhän sitä jotaki hupia järjestää.
Yritin tällä kertaa välttää puukaloilla soutamista, koska yhen savolaisherran mukaan niistä saa vain tikkuja kätheen ja hänellä oli kuitenkin neljäkymmenen vuoden kokemus Tenolla kalastamisesta. Olen varsin noviisi Tenon kävijä häneen verratuna, joten konkareita täytyy uskoa vaikka ne vähä valehteliski. Haluan kiittää kaikkia tuttuja ja tuntemattomia, joiden kanssa taas sain jakaa kalastamisen iloa. Mukava oli taas tuntea Tenojoen virrankulkua ja lohien loisketta. Elokuun alussa taas tavataan, kuka siellä nyt silloin sattuu olemaan.

-Jani-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti