TERVETULOA TYHJÄNSOUTAJAN SEURAAN

Tyhjänsoutaja, kalaväärti väylänvarresta kirjoittaa elämänkulusta lohijoen rannalla, asiaa kalastuksesta ja kalastuksen vierestä, siis pieniä tärkeitä asioita. Tervetuloa seuraamaan tunturipurojen solinaa ja lohijokien pauhuja. Ei sovi tosikoille!

sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Jäätä näkyvissä!

Talvi yritti tehdä tuloaan ja sai jäät järviin ja lumet metsiin. Mutta nyt on maa mustana ja tiet liukkaina. Verkot on kaikesta huolimatta jään alla. Sitä en tiedä pitääkö ne kokea kohta veneellä vai pysyvätkö ne jään alla. Viimeiset lohet on syöty pakastimesta ja nyt on aika pyytää siikaa. Hauen pyynti alkaa sitten hiukan myöhemmin, kun pakkanen on niin kireä, että sormet jäätyy. Yksi made on kolkattu.

Sesongin vaihto on suoritettu. Veneet ovat ladossa ja moottorikelkat pihalla. Lohisesonki on osaltani vielä hiukan kesken, sillä vaappupakki on kuin myrskyn jäljiltä ja se pitäisi selvittää ennen uusia kujeita. Tosin pakissa ei ole yhtään ottivaappua vain tyhjansoutajan testikalikoita. Ottivaappuni mahtuvat taskuun, sillä niitä ei ole paljon. Mutta mistä sitä koskaan tietää, milloin lohi muuttaa mieltää ja pakin vaaput kelpaavatkin. Sitä ootellessa siivoan pakkini ojennukseen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti