TERVETULOA TYHJÄNSOUTAJAN SEURAAN

Tyhjänsoutaja, kalaväärti väylänvarresta kirjoittaa elämänkulusta lohijoen rannalla, asiaa kalastuksesta ja kalastuksen vierestä, siis pieniä tärkeitä asioita. Tervetuloa seuraamaan tunturipurojen solinaa ja lohijokien pauhuja. Ei sovi tosikoille!

sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Tenon terveiset

Taas on se aika vuodesta, että auton nokka suuntasi kohti Tenoa. Perinteinen reissu juhannuksen jälkeen on nyt tehty. Päiväkirjasta luimme, että tämä oli viidestoista vuosi samassa mökissä ja samaan aikaan, vain vuosiluku oli muuttunut. Myös samat ihmiset siellä soutelee vuodesta toiseen. Vähän huolestuttavalta  näyttää tuo ikäjakauma lohensoutajien keskuudessa. Olemme kuin nuoria poikasia verrattuna muihin soutajiin vaikka meänki ikä on jo aika korkea. Eikä meitä enää poikasiksi voi sanoa. Toivottavasti lohensoutuperinne ei ole katoavaa kansanperinnettä, sen verran vähän nuorempaa polvea näkyy veneissä soutamassa. Nykyihminen näyttää suosivan perhokalastusta rannalta, eikä nouse enää soutuveneeseen.

Vesi oli matalalla ja ilmat hurjat. Päivällä oli 26 astetta ja yölämpötila laski +4 asteeseen. Meillä oli kahdeksan kalaa kiinni, joista kuusi annettiin meille veneeseen. Kalat ottivat pieniin perhoihin. Ottiperhoista ei ole kuvia, mutta värisävy oli sellainen lämminkupari ja vihreä/musta.






 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti