TERVETULOA TYHJÄNSOUTAJAN SEURAAN

Tyhjänsoutaja, kalaväärti väylänvarresta kirjoittaa elämänkulusta lohijoen rannalla, asiaa kalastuksesta ja kalastuksen vierestä, siis pieniä tärkeitä asioita. Tervetuloa seuraamaan tunturipurojen solinaa ja lohijokien pauhuja. Ei sovi tosikoille!

sunnuntai 29. elokuuta 2010

Harriongella


Lohivaapulla tuli hyvin harria. Päätin suojella lohenpoikasia ja laittaa hiukan isomman vaapun perään. Pikkuperhoilla kun ei muuta oikeastaan tulekkaan kuin lohenpoikasia. Joki on niin tyhjä lohista ettei lohivaaraa oikeastaan ole. Yhtään lohta en ole nähny edes hyppimässä. Mukava kun sai syödä palviharria. Lapsillekin ne maistuivat erityisen hyvin. Tosi isoja harreja en ole ylös asti saanut. Yksi kilonen pääsi karkuun, kun ei ollu haavia ja nostaessa kalaa veneeseen, se karkasi. Muita pyytäjiä ei joella paljo ole näkyny. Yksin siellä saa pyytää. Jos sitä luonnonrauhaa hakee, niin nyt on oikea aika tulla. Maaruska on kauneimmillaan ja luonto rauhallinen vielä muutaman päivän. Hirvenpyyntihän alkaa keskiviikkona. Se ei tätä kalastajaa koske, mutta silti lihan toivossa eletään.


Siianpyyntikausi aloitettiin eilen. Pyydän kalaa 50mm verkoilla ja vain yksi tuli tänä aamuna. Siikaa pyydän nyt syyskuussa ja sitten taas marraskuussa jään alta niin kauan kuin lunta on riittävän vähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti