TERVETULOA TYHJÄNSOUTAJAN SEURAAN

Tyhjänsoutaja, kalaväärti väylänvarresta kirjoittaa elämänkulusta lohijoen rannalla, asiaa kalastuksesta ja kalastuksen vierestä, siis pieniä tärkeitä asioita. Tervetuloa seuraamaan tunturipurojen solinaa ja lohijokien pauhuja. Ei sovi tosikoille!

torstai 30. heinäkuuta 2015

Virvelin terässä kossi

Eilen sain kisan avauskalaksi 7.65kg ja tänään lähdin hiukan isompaa tavoittelemaan. Tavoite ei aivan toteutunut, sillä virvelin terässä oli tänään 2kg kossi. Kala tarttui luottovaappuuni eli JAN:n kolmikoukkuseen Veisuun.



 
 
Onnittelit kaverille 11.7kg lohesta, joka nappasi tekemääni JA-peltiin.
 
 
 
 

Kisakala

Eilen starttasi Muonion legendaariset lohiviikot. Kaloja on tullut ihan mukavasti, reilusti yli kymmenen tähän aamuun mennessä. Rapeat 14kg kala on tällä hetkellä johdossa. Mullekkin tuli ensin tärppi ja se kala jatkoi matkaa, mutta iltasella sain kunnon kalan veneeseen asti. Painoa lohella oli 7.65kg. Iltasella töiden jälkeen pitää kokeilla, josko vielä isompia olisi liikkeellä. Tyytyväinen olen kyllä tuohonkin kalaan.

klikkaa alla olevasta linkistä tulokset

www.muonionlohiviikot.fi/tulokset/



keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Nuorten harrikisa

Eilen illalla oli Muonion Lohiviikkojen järjestämä nuorten harrikisa. Ilma oli vaihteleva, mutta kalaa tuli hyvin edellisvuoteen verrattuna. Voittajakala oli 37cm pitkä ja sen nappasi Joni Iittiläinen. Toisena oli Iidar Alatalo 35cm harrillaan ja Mette Rauhala oli kolmantena. Hän sai kisassa eniten kaloja, mutta pojat nappasivat suurimmat tai siis pisimmät kalat. Kilpailussa pituus ratkaisi voiton ei  paino tai kalojen määrä.




 
 
 
Tulokset harrikisasta
 
 

tiistai 28. heinäkuuta 2015

Erämaan antimia

Kävin viimeistelyharjoituksissa erämaan uumenissa, jotta loppuviikon kisassa kaikki olisi kohdillaan, asenne ja into. Välineet on jo testattu vuosien saatossa. Samalla reissulla meinasi hillakuumetta pukata, muttei onneksi mulle vaan kalakaverille. Se on paha yhdistelmä tuo hilla- ja lohikuume yhtä aikaa. Mie en ole potenut vielä muuta kuin myyräkuumetta ja se oli kyllä pahakuume. En suosittele pahimmalle vihamiehellekkään moista kokemusta. Hillakuume on siis minun osalta kokematta. Ehkä se iskee sitten vanhana, kun on aikaa potea kaikenlaisia kuumeita.

Tänä iltana kaikki nuoret harrikisaan Harrinivan rantaan klo 17.00!


sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Muonion Lohiviikko lähestyy

Ensi viikolla alkaa Muonio Lohiviikko. Vaikka nimi on lohiviikko, kilpailu kestää vain keskiviikosta lauantaihin. Eli virallisesti kilpailuaika on ke 29.7. klo 12.00 - to 30.7. klo 22.00 sekä pe 31.7. klo 8.00- la 1.8. klo 12.00. Nimi on jäänne entisistä hyvistä ajoista, jolloin kisa kesti viikon ja vaati soutajilta turnajaiskestävyyttä.

Nuorten harrikisa Harrinivassa 28.7.2015 klo 17.00

Klikkaa alla olevaa linkkiä, niin pääset kisasivuille.

www.muonionlohiviikot.fi


Joella on nyt tilaa ja rauhallista. Varmaankin monet keräävät voimia ja soutuintoa kisaa varten. Minusta ainakin tuntuu nyt siltä, että säästän soutuintoa kisaan asti. Poika on heitellyt perhoa ja uistinta ahkerasti ja nyt jäi uistin pohjaan. Sitä yritimme etsiä veneestä, muttei omaa löydetty. Jonkun toisen uistin kyllä löytyi. Sen saa tuntomerkkejä vastaan lunastaa.

 
 
 

 
 



lauantai 25. heinäkuuta 2015

Harrin pyynnissä

Pojan kanssa olemme nyt keskittyneet harjuksen pyyntiin. Pojalla kuluu aika paremmin harristaen kuin lohestaen. Lohestaminen on hänen mielestään niin tylsää. Ja itsellänikin haluttaa pitää hiukan lohitaukoa. Lohia on tullut tasasiseen tahtiin, muttei meidän rantaan. No eihän niitä tule, jos ei pyydä.



maanantai 20. heinäkuuta 2015

Vierailla vesillä

Kävimme pienellä ulkomaan reissulla ja samalla hiukan kalastelimme. Naapurimaassa lohenkalastus ei ole lohensoutua vaan siellä huristellaan moottorilla. Muuten touhu on samanlaista kuin Suomessakin. Samat vaaput kelpaavat lohille. No samoja kalojahan ne on, mutta saattaishan ruottalaisilla lohilla olla erilainen maku. Tällä kertaa lohi ei ollut syönnillä, mutta iso ahven tarttui peltiin ja muutama harri.


 

sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Melkein tyhjänsoutua

 
Nyt on helppo hymyillä.
Lopulta juuri ennen kotiin lähtöä ahkeruus palkittiin ja vihdoin kala veneeseen asti.
Onnea pojille kalasta!

tiistai 7. heinäkuuta 2015

Tuulitunnelissa

Eilen lähdin rauhoituksen jälkeen joelle. Ilma ei kyllä ollut mitenkään soutajaystävällinen. Tuuli niin kovasti, että tuntui kuin tuulitunnelissa olisi soutanut. Yleensä en edes lähde tuulella joelle vaan pysyn tiiviisti rantatörmällä. Nyt sattui jonkinmoinen hairahdus ja päätinkin mennä soutamaan tuulesta huolimatta. Tämä hairahdus kostautui kojomon kohtaloksi ja se iski oma tekoiseen ja Repolaisen värittämään JA-vaappuun. Väri on lohimiehille tuttu Emman värikartasta  nro 17. Kalaa oli soma väsyttää. Se oli kesän pirtein kala. Se hyppelehti ja teki kaikenmaailman temppuja, jotta pääsisi vapaaksi. Nyt oli onni minun puolella ja kala pysyi kun pysyikin kiinni ja sain sen jopa veneeseen asti.


torstai 2. heinäkuuta 2015

Aikainen lintu madon nappaa

Olin yötä mökillä ja aamukahvia juodessa joki näytti niin kutsuvalta ja hiljaiselta, että päätin tehdä yhden laskun. Kala tarttui aika pian, joten kauaa ei tällä kertaa tarvinnut soudella.