TERVETULOA TYHJÄNSOUTAJAN SEURAAN

Tyhjänsoutaja, kalaväärti väylänvarresta kirjoittaa elämänkulusta lohijoen rannalla, asiaa kalastuksesta ja kalastuksen vierestä, siis pieniä tärkeitä asioita. Tervetuloa seuraamaan tunturipurojen solinaa ja lohijokien pauhuja. Ei sovi tosikoille!

sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Lohen lumoissa!

Ilmat ovat lämmenneet meidän korkeudellakin jo hellelukemiin. Se tarkoittaa sitä, että lohenssoutu on tällä hetkellä kuumaa puuhaa. Se on kuumaa niin henkisesti kuin fyysisestikin. Koska kaloja on joessa ennätysmäärät, se aiheuttaa tunteiden kuohuja puolin ja toisin. Mutta pääasia on, että kalaa on tullut. Kalastajat ovat saaneet todella suuria kaloja. 20kg on mennyt jo useamman kerran rikki. Allekirjoittaneen soututunnit väylällä on jääneet todella pieniksi. Yhden käden sormissa saa laskea minun tämän kesän soututunnit. Mutta se ei tarkoita sitä, etteikö lohta olisi tullut. Minulla on ollut joka kerta hyvä tuuri tai uistimet kohdillaan. Kämpän rakennus vie edelleen suurimman osan ajastani, joten lohet saavat rauhan minun osaltani. Tällä hetkellä luonto suojelee omiansa. Vesi on niin lämmintä, ettei lohet ole kiinnostuneet meidän ärsykkeistä. Jokunen onnekas soutaja aina silloin tällöin veden lämpötilasta huolimatta onnistuu napata lohen. Mutta työtä se teettää tällä hetkellä.

Muonion Lohiviikot alkavat ensiviikolla. Osallistumiseni kiinnostaa kylillä ja olen kuullut sieltä, etten taaskaan osallistu, mutta katsotaan tilannetta sitten, kun on sen aika. Jätetään osallistumiseni taas arvoitukseksi. Tilanteen voi käydä tarkistamassa tuntia ennen starttia perinteisestä lähtöpaikasta. Joko olen paikalla tai en. Tervetuloa kisailemaan. Meillä on täällä hieno joki ja hieno kisa sekä tänä
vuonna isot kalat!

Oppi oli mennyt perille ja loma kruunattu.

Lohenpyytäjä

Teellä maustetta graavilohi.


Tammukanpyytäjä

Harrinpyytäjä