TERVETULOA TYHJÄNSOUTAJAN SEURAAN

Tyhjänsoutaja, kalaväärti väylänvarresta kirjoittaa elämänkulusta lohijoen rannalla, asiaa kalastuksesta ja kalastuksen vierestä, siis pieniä tärkeitä asioita. Tervetuloa seuraamaan tunturipurojen solinaa ja lohijokien pauhuja. Ei sovi tosikoille!

tiistai 21. tammikuuta 2014

perjantai 10. tammikuuta 2014

Joulun jälkimainingeissa!

Joulu on ohi ja sen huomaa siitä, että piparkakkutalo on syöty, kuusi heitetty pihalle, joulusesonkilaiset nousseet Finnairin koneeseen ja safarit pidentyneet sekä vaimoakin näkee joskus kotona. Joulu oli kyllä kiireinen. Minun piti passata turisteja pitkät päivät ja vielä illoiksi piti/sai mennä veneverstaalle. Vene on nyt siinä mallissa, että parraslaudat ovat taipumassa ja kaaret ovat jo paikoillaan. Seuraavaksi on aika löysätä vene veistopukista ja aloittaa toisen veneen teko.

Perhonsidonta on nyt luovalla tauolla, mutta sidontapaikka on kyllä jo siivottu, jotta inspiraation iskiessä voin aloittaa heti tosi toimet. Siivouksen ohessa ehdin sitoa muutaman vanhan tyylisen lohiperhon. Koukkukoko niissä on 2/0 ja Honkavuoren tekniikalla tehdyt siivet. Siikanen kerrallaan sidottu oikeaan järjestykseen.

Siikaverkoilla on ollut helppo kulkea kun pakkasukkokin  on ollut joululomalla. Suuria siikoja on mukava päästellä verkoista ja vielä mukavampi niitä on syödä. Verkoilla käynnin mukavuus taisi tänään kadota mittarin elohopean laskiessa aika alas. -30 astetta meni melkein aamulla rikki. Aika kirpakka pakkanen!

Toivotan kaikille lukijoille hyvää alkavaa vuotta ja kireitä siimoja ja löysiä pipoja!