TERVETULOA TYHJÄNSOUTAJAN SEURAAN

Tyhjänsoutaja, kalaväärti väylänvarresta kirjoittaa elämänkulusta lohijoen rannalla, asiaa kalastuksesta ja kalastuksen vierestä, siis pieniä tärkeitä asioita. Tervetuloa seuraamaan tunturipurojen solinaa ja lohijokien pauhuja. Ei sovi tosikoille!

sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Tenon terveiset

Taas on se aika vuodesta, että auton nokka suuntasi kohti Tenoa. Perinteinen reissu juhannuksen jälkeen on nyt tehty. Päiväkirjasta luimme, että tämä oli viidestoista vuosi samassa mökissä ja samaan aikaan, vain vuosiluku oli muuttunut. Myös samat ihmiset siellä soutelee vuodesta toiseen. Vähän huolestuttavalta  näyttää tuo ikäjakauma lohensoutajien keskuudessa. Olemme kuin nuoria poikasia verrattuna muihin soutajiin vaikka meänki ikä on jo aika korkea. Eikä meitä enää poikasiksi voi sanoa. Toivottavasti lohensoutuperinne ei ole katoavaa kansanperinnettä, sen verran vähän nuorempaa polvea näkyy veneissä soutamassa. Nykyihminen näyttää suosivan perhokalastusta rannalta, eikä nouse enää soutuveneeseen.

Vesi oli matalalla ja ilmat hurjat. Päivällä oli 26 astetta ja yölämpötila laski +4 asteeseen. Meillä oli kahdeksan kalaa kiinni, joista kuusi annettiin meille veneeseen. Kalat ottivat pieniin perhoihin. Ottiperhoista ei ole kuvia, mutta värisävy oli sellainen lämminkupari ja vihreä/musta.






 

 

lauantai 22. kesäkuuta 2013

Harjujärven avajaiset

Eilen, juhannusaattona oli pienen Harjujärven avajaiset. Väkeä oli kuin pipoa. Taisivat kaikki saada ihan mukavasti kalaa. Kalastus alkoi kello kolme ja iltaseitsemän maissa rannat olivat jo melkein tyhjät. Kaikki olivat lähteneet kaloineen kotia. Kalastajille ja kalastusmielisille oli tarjolla todella hyvää lohikeittoa sekä lättyjä perheen pienimmille ja vähän isommillekkin. Kyllä on hieno kalapaikka, suosittelen.







 
-Jani-




sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Kesäilta Väylällä

Vein venheen Väylän rantaan. Lohikärpänen pääsi sittenkin puraisemaan, koska joudun/saan katsella päivittäin tuonne joelle. Harrikin maikkuu mukavasti. Tänään vaaput saivat uusia värejä ja niitä on päästävä kokeilemaan. Ensi viikolla voisin tehdä vaikka ensimmäisen laskun tälle vuodelle.

lauantai 15. kesäkuuta 2013

Lohi on jo täällä

Ensimmäiset lohet ovat jo saapuneet Muonion korkeudelle. Ainakin  yksi kymppikiloinen on jo saatu ja muutama pikku kala. Haavikammo näyttää karkoittaneen lohestajia, koska tuo väylä näyttää niin hiljaiselta. Tai sitten taimenensuojelu pitää kalastajat tämän alkusesongin törmillä. On parempi olla soutamatta kokonaan, kuin rääkätä taimenriepuja ja päästää net takasin elävänä tai kuolleena. Tuota kuolleena takaisin päästämistä en kyllä ymmärrä, muttei minun kaikkea tartte ymmärtääkään. Taitaa täällä elämä mennä siihen, että hirvetkin pyydetään kohta nukutusnuolilla ja päästetään menemään ilman reikää. Niin muuten saunakin on lattiaa vaille valmis, mutta veneet on vielä vainiolla. Tärkeysjärjestys se olla pitää. Ensin sauna ja sitten tulee kaikki muu.


 
Jani

maanantai 10. kesäkuuta 2013

Sauna valmistuu

Lohia odotellessa on  mukava rakentaa. Harri maikkuu jo ja rakennustöiden ohessa on soma kävästä välillä rannassa heittelemässä. Mutta sauna kohoaa... Tänään senttaliinit kattoon ja ulkoseiniin väriä.






lauantai 8. kesäkuuta 2013

Kevään viimeinen hauki

 
Iidar ja kevään viimeinen hauki. Nyt saa hauet meän puolesta olla rauhassa. Ensi talvena aloitamme taas uudestaan hauen kalastuksen. Kesähaukia emme pyydä muuten kuin koirille. Tämän hauen Iidar sai lahjana eli ei ole itte pyytämä. Nyt keskitytään punalihasen ja harrin pyyntiin. Ja tuo sauna pitäisi saada valmiiksi.
 
Sauna nousee pikku hiljaa ja juhannus lähenee liian nopeasti. Tänään laitetaan katto valmiiksi, ennen sitä ei lähetä kotia.
 
-Jani-