TERVETULOA TYHJÄNSOUTAJAN SEURAAN

Tyhjänsoutaja, kalaväärti väylänvarresta kirjoittaa elämänkulusta lohijoen rannalla, asiaa kalastuksesta ja kalastuksen vierestä, siis pieniä tärkeitä asioita. Tervetuloa seuraamaan tunturipurojen solinaa ja lohijokien pauhuja. Ei sovi tosikoille!

lauantai 30. maaliskuuta 2013

Kalahommia!

Kuivat lihat ovat valmiina ladossa oottamassa herkkusuita. Aika tiheään siellä saa vierailla, sen verran sutjakkaan edelliset hupenevat keittiön pöydältä. Tämän parempaa evästä ei pilkkimies tarvitse.

Ilma on kuin morsian ja" häälahjaksi" ahti antoi kunnon vonkaleen Harjujärveltä. Aika harvakseltaan sieltä nyt on kalaa tullut, mutta yrittänyttä ei lannisteta.
 

Väylä on antaa nyt hyvin harria. Nyt on pilkkikelit parhaimmillaan ja ne kannattaa käyttää hyväksi. Olen aamut istuskellu Väylän jäällä ja iltapäivät Harjujärvellä.


Tämän aamun kaloista osa jo jäällä odottamassa savustusta.

Välineet millä pyssyy meän perhe ruuan syrjässä kiinni.

sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Valkoista ja kylmää

Viikko vierähti tunturissa kylmässä ja pakkasessa. Tällä kertaa vätyimme lumituiskuilta, mutta kyllä oli kylmää. Kylmin yö oli -38. Onneksi olimme lämpimässä kämpässä, emmekä teltoissa niinku eräät kulkijat olivat.
Iltaruskoa Kilpisjärvellä
Pitsukselta Haltin suuntaan
 
Haltin muorin päältä Norjaan päin

Valkoista kauneutta Haltin päältä

Joskus tarttee lapion että pääsee kahvin keittoon

Risukossa matkalla kotia
 
Tämän päivän tulos!

torstai 7. maaliskuuta 2013

Pilkkikausi aluillaan




Harjujärven pilkkikausi on avattu. On se makeaa, kun saa tuoretta kalaa heti tulilla paistaa. Sen parempaa lounasta ei ihminen voi toivoa. On se parempaa kuitenkin kuin suomalaisten kansalliskasvis HK:n sininen. Toisilla nappaa siellä oikein hyvin, mutta meillä ei niin hyvin. Taittaa olla siiman päässä liian paljon liikettä ja aika on aina kortilla. Olema met kuitenki aina syömään päässeet, muttei saalismäärillä olla päästy oikein kehuskelemaan.

Koska pilkkikausi on avattu, on myös pilkkejä valmistunut tasaiseen tahtiin. Tekemäni pilkit on tarkoitettu nuille tunturijärvien rauduille. Saapi niitä kokkeilla taas Kilpisjärvelläkin, niin aijon tehä ainaki itte. Näitä ei taija olla joka pilkkijällä, joten on siinä kalat ihmeissään, että mikä se tuo on. On moni pilkkijäkin ollu ihmeissään, että mikä pilkki se on, mutta kun saalista tulee, niin samahan se on mikä pilkki siellä hengaa.

-Jani-