TERVETULOA TYHJÄNSOUTAJAN SEURAAN

Tyhjänsoutaja, kalaväärti väylänvarresta kirjoittaa elämänkulusta lohijoen rannalla, asiaa kalastuksesta ja kalastuksen vierestä, siis pieniä tärkeitä asioita. Tervetuloa seuraamaan tunturipurojen solinaa ja lohijokien pauhuja. Ei sovi tosikoille!

tiistai 20. syyskuuta 2011

Keräilyä ja nahkatöitä

Taas on se aika vuodesta, että on hiukan aikaa jo muillekki käsitöille. Tehin samanlaisen nahkalaukun ittelle kuin itte A.E. Järvisellä oli aikoinaan. Eli se on aika legendaarista mallia ja on hulppea kala-ja erälaukku. Ei ole monela samanlaista, ei ainakaan minun tekemää.



Nyt on taas aikaa olla huutonetissä ja harrastaa tätä keräilytoimintaa. Sieltä tulee ostettua uistimia ja joskus myös myytyä. Vaimon mielestä kyllä enemmän ostettua. Se on keräilijöiden megga tuo huutonet. Siellä kohtaavat kaikki alan-asiantuntijat ja harrastajat. 

Jani



sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Ohi on!

Nimittäin lohien kalastus tänä vuonna. Tämä vuosi oli isojen lohien vuosi. Pikkukaloja oli jopa vaikea saaha. Tenolla tuli käytyä kolme kertaa ja väylälä muutaman kerran enemmän. Aika vähästä oli minun soudut tänä kesänä, mutta silti pakasteessa on vieläki punalihasta. Venheet on nyt nostettu törmälle ja onget seinälle ja kämppä myyty. Hyvin mennee, mutta menkhööt. Ens kesä kohathaan taas uusin kujhein ja kamphein. Onko lohta joessa ens kesänä, sitä ei tiijä kukhaan, mutta voihan siellä aina souvella tyhjää ja muistella menheitä ja aatella tulevia.

Kesän viimenen koukkaus ja ongen päässä Mika.

Tämä vene ei vishiin enää jää tulvan alle.