TERVETULOA TYHJÄNSOUTAJAN SEURAAN

Tyhjänsoutaja, kalaväärti väylänvarresta kirjoittaa elämänkulusta lohijoen rannalla, asiaa kalastuksesta ja kalastuksen vierestä, siis pieniä tärkeitä asioita. Tervetuloa seuraamaan tunturipurojen solinaa ja lohijokien pauhuja. Ei sovi tosikoille!

maanantai 25. lokakuuta 2010

No nyt tämä uistin halusi näkösälle ja sain kuvan ladattua tänne blogiin. Hiukan eri mallinen kuin se eilinen ja uinti on rauhallisempi.

sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Koeuitettuja




Tuli tehtyä muutama lohilappu ja kävin kämpälä ne koeuittamassa. Lumi on maassa mutta vesi vielä virtaa. Kuvassa oleva lappu on iso liikkeinen ja heiluu kuin heinämies pellola. Toinen on uinniltaan rauhallisempi, mutta kuva ei suostu tallentumaan tänne blogiin. Se ei vissiin halua tulla vielä näkösälle, taitaa olla liian rauhallinen.
-Jani-

sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Syyspuuhastelua

Eilinen päivä meni lihoja savustaessa. Rannassa on kota savustuspuuhia varten. Savustin poron kylkiä, lapoja ja yhen paistin. Kaveri toi myös pari lampaan viulua savustettavaksi. En savustanut ihan kypsäksi vaan jätin suovaslihaksi. Kaheksan tuntia koivusavussa ja vähä lepällä höystettynä, ilman parkkia ja tuohta, siinä savustus ohjeeni. Kylläpä maistu taas hyvälle. Savustuksen ohessa ajelin polttopuita kolmenkymmenen kilsan päästä ja vielä olis kymmenen kuutiota ajamatta. Saa nähä kerkiääkö puut siirtyä tänne ennen kessää. Mutta toivossa on hyvä elää ja eipä tule aika pitkäksi.

tiistai 12. lokakuuta 2010

Talvi tulee yhtä koska ko pajalan bussi


Väylä valmistautuu talven tuloon. Vielä joutsen perhe uiskentelee siellä mutta muuten on rauhallista. Pikku hiljaa pittää ottaa luistimet esille. Ensi jäitä ootellessa...
-Jani-

maanantai 11. lokakuuta 2010

Wanha iiläinen jokivene

Tämmösen venheen löysin tuolta kalareissulta ryteiköstä ja omistajakin onnekseni myös selvisi. Hän suostui siitä luopumaan sopuhintaan ja naapurin kanssa päätimä venheen kunnostaa. Omistajan mukaan se on vanha iijokilainen lohivene. Ens kesänä met hämmästytämmä muita lohimiehiä tällä hulppean kokoisella venheellä, jolla on mittaa rapeat neljä metriä. Saa nähä jouvumako soutamhaan tyhjää. Vaimoja met emmä tuohon venheesseen huoli koska sinne ei taija mahtua ko yks ukko kerrala. Kaikki puuosat on uusittava ja teljut tehtävä. Lasikuitu on kuitenki hyvässä kunnossa. Samala reissula tuli myös jokunen kala verkoista. Saapi taas muutaman päivän maistella tuoretta kalaa.
-Jani-

tiistai 5. lokakuuta 2010

Jättilohi

Täällä päin uiskentelee kuulemma jättilohia. Muuta en tiijä mutta niin lehessä luki. Sitä silmällä pitäen tein muutaman pätäkän jättilohia varten. Sitä en kyllä tiijä ottaako jättilohi niihin, kun en ole koskaan niin isoa kalaa saanu. Mutta nyt on hyvä toivossa elää, koska joku on ainakin jonkun kokosen kalan saanu. Paljon polemiikkia aiheuttanu lohi tuo julkisutta tälle perälle, huonoa sekä hyvää ja eikös sole vain hieno asia. Nyt net etälässäki kommentoivat meän asioita ja tulevat ehkä ens kesänä kattomhaan, mistä niitä lohia oikein saa. Kireitä siimoja ens kesänä. Lähen tästä siikaverkoille.
-Jani-

lauantai 2. lokakuuta 2010

Päivän korusaldo




Tämmösiä korun tekeleitä tuli tänään tehtyä. Hopea uistimia ei tänään syntynyt ollenkaan, se kun on aina inspiraatiosta kiinni, mitä valmistuu. Vähän kyllä vaimon patistamana tein tuon ylimmäisen käsi/sormuskorun.