TERVETULOA TYHJÄNSOUTAJAN SEURAAN

Tyhjänsoutaja, kalaväärti väylänvarresta kirjoittaa elämänkulusta lohijoen rannalla, asiaa kalastuksesta ja kalastuksen vierestä, siis pieniä tärkeitä asioita. Tervetuloa seuraamaan tunturipurojen solinaa ja lohijokien pauhuja. Ei sovi tosikoille!

sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Verkoilla

Vihdoinkin sain siikaverkot veteen. Ei tarttenu enää mennä S-Marketista hakemaan kalaa. Siikoja tuli siksikin hyvin. Savustin kolme kappaletta päivänruuaksi. Maistuu se tuore savusiika kyllä ihan hyvälle pitkästä aikaa. Väylän rannat ovat tyhjentyneet veneistä. Eilen nostin viimisen oman veneen törmälle. Jäi sekin homma aika viime tippaan...pakkasia pukkaa.

keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Pätäköitä


Pätäkkäinspiraation iskemänä syntyi kuvassa olevat yksilöt. Taattua käsityötä, perinteitä kunnioittaen ovat nämä pätäkät tehty. Kovin moni suomessa ei näitä korkkipätäköitä tehe, mutta mulla on halu säilyttää hiukan vanhoja kalastusperinteitä ja siksi niitä pimeinä iltoina valmistuu. Ruiskumaalaamalla niitä ei sais tehä, aitous katoaa. Ne pitää tai olis hyvä maalata ihan käsin. Kalaa en ole vieläkää saanut kuin S-marketin tiskiltä.
-Jani-

maanantai 20. syyskuuta 2010

Hiekkahommissa


Kalatus on nyt jääny kyllä aika vähäseksi. Katiskokin on jo törmälä ja verkot vajassa. Muikun pyyntiin Jerijärvelle pitäs ehtiä, mutta taitaa jäähä haaveeksi tänä syksynä. Jos ei kalaa tule niin kalastusvälineitä senki eestä. Jospa myis muutaman pätäkän, niin sais sitten vaikka ostettua sitä kallaa. Pätäkkäinspiraatio on nyt parhaimmillaa ja värisilmä kohillaan. Pätäkkä se on joka miehen pitää tiellä. Oikeastaan olen lapionut 20 kuutioa hiekkaa ja naulanutkin jonkun verran, joten on kalastushalut aika vähissä. Ohessa kuva lapiomiehestä työntouhussa.
-Jani-

sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Lehtijuttu Annassa

Lukekaahan uusin Anna. Kauneutta kalavesillä tyhjänsoutajan seurassa.
-Jani-

perjantai 10. syyskuuta 2010

Puulohi



Eilen illalla valmistui kuvassa oleva puulohi. Kesällä piirsin mallin ja nyt sain sen tehtyä. Ihan ajankuluahan tämä puuhastelu on, mutta jotaki aina valmistuukin.
-Jani-



lauantai 4. syyskuuta 2010

Napapiirin sankarit

Keskiviikkoiltana oli Dome Karukosken Napapiirin Sankareiden esinäytös Äkäslompolossa Ihmisen Ringissä. Näytös oli ulkoilmateatterissa ja se alkoi aika myöhään 21.30, koska ulkona täytyi olla hämärä. Sain pari vapaalippua ja kävin tietenki elokuvan kattomassa. Suosittelen muillekki. Lopputeksteissä oli järjestäjän assistenttina tuttu nimi. Kalarintamalla on nyt hiljaista. Siikaverkkokaveri on hirvimettällä ja katiskokin oli aika tyhjä. Onkohan se ahven siirtyny rannemmas vai vielä syvemmäs? Täytyy kysyä vanhoilta Kangosjärveläisiltä, missä ahven tähän aikaan on. Naapuri löysi muuten ihan elävän lepakon mettästä. Harmaalepakko taisi olla laji, jos en väärin muista.